Make your own free website on Tripod.com
Nasusivut


Nasun PK tottissivu

Tarinoita Nasun palveluskoira urasta,
koulutuksesta ja kilpailuista.

Sivu 1 : Pentutottis, Sivu 2 : PK tottis, Sivu 3 : Jälki , Sivu 4 : Kokeet


Nasun tottis opiskelut penturyhmässä päättyivät kun 7 kuukautta ikää tuli täyteen ja samaan aikaan penturyhmään tuli paljon uusia pieniä pentuja joten oli muutenkin luontevaa siirtyä seuraavaan vaiheeseen eli isojen ryhmään. Isojen ryhmässä on ollut enemmän koiria, noin 5 - 10 koiraa joka kerta, jos koiria on ollut paljon on ryhmä vielä voitu jakaa kahtia jotta yhdellä koulutusohjaajalla ei olisi liikaa koiria kerralla. Isojen koirien ryhmässä harjoitellaan pääasiassa arkitottelevaisuus ja yhteiskuntakelpoisuus näkökulmasta, että koira olisi hallussa ja sen kanssa on näin ollen helpompi elää. Toki siellä harjoitellaan PK tottis liikeitä kuten liikkeestä istumista ja noutamista. Tässä ryhmässä on sitten alettu hiljalleen vaatia koiralta hieman enemmän. Namipaloja ei syötetä enää ihan koko ajan vaan sen eteen pitää tehdä oikeita suorituksia. Koiran huomiota pyritään siirtämään namipalan seuraamisesta ohjaajan seuraamiseen eli ns kontaktin luomiseen.


Harjoituksissa ollan otettu eniten seuraamista se kun on kaikkien PK tottis liikkeiden perusta ja muutenkin varsin hyödyllinen taito. Ryhmänä yhtäaikaa mutta omaan tahtiin seuraamista kentän laidasta laitaan, pysähdyksiä istumisen oppimiseksi ilman eri käskyä ja käännöksiä. Palkkaaminen tehdään epäsäännöllisesti jotta koira ei opi missä kohtaa palkkion saa vaan skarppaa koko ajan palkkion toivossa tällä menetelmällä päästään myös kehittämään pitkäjänteisyyttä kun palkkion voi myös saada ihan million vaan, lyhyellä tai pidemmällä välillä.

Yleensä on ollut myös yksilö ohjaus osuus jossa yksi koira kerrallaan ollaan koulutusohjaajan kanssa käyty läpi jotain liikettä. Yksilö osuudessa ollaan käyty mm. luoksetuloa, noutamista ja liikkestä istumista.

Päivitellään lisää jahka keretään ....


Sivu 1 : Pentutottis, Sivu 2 : PK tottis, Sivu 3 : Jälki , Sivu 4 : Kokeet